28 Mart 2015 Cumartesi

İç Güvenlik Paketi Geçti Peki Ya Şimdi?

Merhabalar. Bildiğiniz gibi meclisten İÇ GÜVENLİK PAKETİ geçti. Peki ya şimdi Türkiye'yi bekleyen maceralar neler merak ediyor musunuz? Bu paket bizi nasıl etkileyecek?
Gelin birlikte bu süreçte yaşanan olaylara bakarak bir değerlendirme yapalım. Ve bundan sonrası içinde düşüncelerimizi dile getirelim.
Bilindiği gibi (sizinde bildiğinizi düşünüyorum) "İç Güvenlik Paketi", 199 kabul ve 32 red oyuyla TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.

Öncelikle şu fotoğraflara bir bakalım sonuçta güvenlik paketi görüşmeleri ÖNEMLİ 


"Devamı" tıklayın...





Foto: Güvenlik Paketi tartışılırken CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, AKP Osmaniye Milletvekili Suat Önal'la mücadele ederken Düzgün, Önal'ın ittirmesi sonucu stenograflara ayrılan bölümün mermer duvarından aşağıya düşmüştü. 19 Şubat 2015



İç Güvenlik Paketi Hayatımızda Neleri Değiştirecek?


Amirin Sözüyle Arama Yapılabilecek

Foto: Adana'da, Kobani'de IŞİD'e karşı savaşırken ölenler için taziye çadırı kurmak isteyenlere polis müdahale etmiş ve bir göstericiyi böyle gözaltına almıştı. 15 Aralık 2014


Yasayla birlikte mülki amirin görevlendireceği kolluk amirinin yazılı, acele hallerde ise sonradan yazıyla teyit edilmek üzere sözlü emriyle, kişilerin üstü ve eşyası ile aracının dışarıdan bakıldığında içerisi görünmeyen bölümlerinin aranabilecek.
Yani ÖZEL HAYATA saygı üst düzeye çıkıyor (!)


Polise 48 Saate Kadar Gözaltı Yetkisi Verildi






Foto: Şanlıurfa'da Berkin Elvan protestosunda polis ekipleri bir kişiyi yüzünden tutarak gözaltına almıştı. 12 Mart 2015






Toplumda infial yaratan; öldürme, kasten yaralama, cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı, kaçakçılık, fuhuş, hırsızlık, yağma, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti gibi suçlarda, suçüstü halleriyle sınırlı olmak kaydıyla kişi hakkında, mülki amirler tarafından belirlenecek kolluk amirlerince 24 saate kadar, şiddet olaylarının yaygınlaşarak kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasına yol açabilecek toplumsal olaylar sırasında ve toplu olarak işlenen suçlarda 48 saate kadar gözaltına alma kararı verilebilecek.

Gözaltına alınan kişi en geç 48 saat, toplu olarak işlenen suçlarda 4 gün içinde hakim önüne çıkarılacak.

Yeni İç Güvenlik Paketi ve İnternet Yasakları




Foto: Gazeteci Gökhan Biçici, Gezi Parkı Olayları sırasında, 16 Haziran 2013





İnternet yasası yine gündeme geldi. Daha önce TİB'e verilen "dört saat içinde mahkeme kararı olmadan kapatma yetkisi" hükûmete devredilerek onaylanmış oldu. Buna göre artık internet sitelerinin içeriklerini "sakıncalı" olarak tespit etme yetkisi başbakanlık ve bakanlarda.

Yeni internet düzenlemeleri şöyle;


Foto: Gaziantep'te eylem yapan esnaf grubuna müdahale sırasında ensesinden tuttuğu meslektaşına "Sık lan sık" diyerek onu biber gazı sıkmaya zorlayan polis memuru, 13 Şubat 2015
İçerikler dört saat içinde kaldırılabilecek ya da erişim tamamen engellenebilecek;

Yeni kanuna göre başbakan ya da bakanların talebi üzerine; "kişilerin can ve mal güvenliğinin korunması, milli güvenlik, kamu düzenin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi ve genel sağlığın korunması" gibi hayli geniş bir yelpazeye yayılan gerekçelerle, internet sitelerindeki içerikler dört saat içinde kaldırılabilecek ya da erişim tamamen engellenebilecek.

Mahkeme kararı, "yaşam hakkı ile kişinin can ve mal güvenliği, milli güvenlik ve kamu düzeni ile genel sağlık açısından tehlike oluşturan, suç işlenmesine sebebiyet vererek vatandaşların hak ve özgürlüklerini tehlikeye atan" siteler ya da içerikler için gerekli olacak.


Şimdi asıl can alıcı konulara geldik... Eğer Sosyal Medya'yı çok kullanıyor ve etkileşimde bulunuyorsanız aman DİKKAT edin. Çünkü hapsi boylayabilirsiniz.



Retweet ve Facebook'ta Paylaşmak Artık Ceza Nedeni

İnternet içeriklerinin sahiplerine ait gerekli bilgiler içerik, yer ve erişim sağlayıcılar tarafından hakim kararı üzerine adli mercilere verilecek. Verilmediği takdirde ise içerik, yer ve erişim sağlayıcıların sorumluları, en az 3 bin günden 10 bin güne kadar adli para cezasıyla cezalandırılacak. Espiri yapmıyorum. Yasadan bahsediyorum.

Eğer siz içeriğin kaldırılması ve geri çekilmesi noktasında gerekli adımı atmaz iseniz; Devlet size KOŞARAK geliyor. Bu noktada hiç meraklanmayın...

Nasıl mı? İşte madde..
Verilen içeriğin çıkarılması veya erişimin engellenmesi kararın gereğini yerine getirmeyen isim sağlayıcılar ile ilgili içerik ve yer sağlayıcılara 50 bin liradan 500 bin liraya kadar idari para cezası verilecek.

Özel Hayatıda Geçtim Sadece Diyorum Ki;




 Twitter'da Dürüst Yazar
 İnstagram'da Dürüst Yazar
 Vine'da Dürüst Yazar
 Blog'da Dürüst Yazar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder